Wybrane pozycje menu

Przystawki zimne

Plastry antrykotu z botwiną, kozim serem, czerwonym pieprzem i oliwą truflowaną
Rolada z pstrąga wędzonego z sałatką z cykorii i pomelo z pomarańczą
Sałatka z marynowaną wołowiną w żubrówce z fasolką i płatkami sera oscypek
Caponatta z bakłażanów, czerwonej papryki, pomidorów z dodatkami serka ricotta i ciepłego pieczywa
Carapccio z buraków i pomarańczy z oliwką bazyliową i serem kozim
Sałatka rzymska z kurczakiem z grilla, grzankami, warzywami i sosem z sera gorgonzoli

Przystawki gorące

Smażone zielone pomidory z czereśniami i grzankami z kozim serem
Ośmiornica na puree z jabłka i pietruszki z chipsem z warzyw
Ravioli z boczniakiem i żółtkiem na wątróbce cielęcej z sosem demi glace
Ravioli z krewetkami w sosie pomidorowym z rukolą
Pierogi z siekanym antrykotem okraszane cebulą
Jajka mollet zapiekane w bułce makowej ze szparagami i kawiorem
Wątróbka cielęca z sosem grejpfrutowym podana ze świeżymi listami rukoli i prażonymi płatkami migdałów
Bruschetta z serem kozim, pomidorami, salami oraz konfiturą z czerwonej cebuli
Krewetki w boczku podane na miksie sałat z malinowym sosem vinegret

ZUPY

Staropolski żurek z jajkiem mollet, białą kiełbasą i dodatkiem chrzanu
Krem ziemniaczano-szczawiowy z confitowanym żółtkiem i chipsami
Krem selerowy z antrykotem i prażonym słonecznikiem
Zupa rybna z kawałkami ryb, krewetką, kalafiorem i groszkiem zielonym
Bulion z warzywami i dodatkiem gęsiny
Francuska zupa cebulowa z szynką i chipsem z boczku podany z grzanką czosnkową
Tradycyjna zupa grzybowa z kurczakiem i ziarnem kukurydzy
Kremowa zupa z ziemniaków i porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą
Zupa cytrynowa z jakiem przepiórczym i łososiem wędzonym
Kapuśniak ze świeżej kapusty z zieloną soczewicą i indykiem

Dania mięsne

Grillowana karkówka z bakłażanem i sosem malinowo-czosnkowym
Kaczka pieczona (1/2) z wiśnią sandomierską i miodem drahimskim
Rolada ze schabu środkowego ze szpinakiem, czerwoną porzeczką i rozmarynowymi morelami
Filet Mignon z puree ziemniaczanym ze świeżym szpinakiem i borowikami i odrobiną sosu demi glace
Comber jagnięcy z canneloni z musem z marcwi podany z chipsem z jarmużu
Cielęcina z truskawkami i karczochami
Duszona gicz cielęca z sałatką z bobu i sosem szczawiowym
Polędwica wołowa z sosem czekoladowym, zielonym pieprzem i galaretką z soku z buraka
Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, serem feta w szynce parmeńskiej podany z kaszotto pietruszkowym i puree kalafiowym
Młode prosię z zielonym groszkiem
Bitki cielęce w sosie grzybowym z żubrówką z kaszotto z burakami
Polędwiczki faszerowane szpinakiem, gorgonzolą z sosem grzybowym
Gulasz z dzika z grzybami na czerwonym winie z makaronem papardelle
Długo pieczone żebra w sosie BBQ z ziemniakami z grilla i marynowaną brukselką
Pieczone udko z gęsi confit na pęczaku z grzybami leśnymi i marynowanymi buraczkami
Stek wołowy z grilla z grzybami w sosie z białej czekolady
Grilowany filet z kurczaka z siekanym bobem i ziołami
Grilowany filet z kurczaka z truskawkami, sosem balsamicznym z sałatą z rukoli i fety
Stir-fry z kurczaka z ananasem i chili podany z ryżem
Pieczony filet z indyka w sosie pomarańczowym z żurawiną
Filet z indyka nadziewany grzybami i orzechami w sosie grzybowym podany z opiekanymi ziemniakami
Perfekcyjnie pieczony kurczak (1/2) z papryką i ziemniakami

Dania wegetariańskie

Gulasz z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i selerem naciowym
Gołąbki z kaszą, grzybami i suszonymi pomidorami podane z kurkami i cukinią na maśle
Risotto z pieczarkami/dynią i zieloną pietruszką w sosie śmietankowym
Pomidorowe pęczetto z marynowaną fetą i bazylią
Pizerinki z bakłażana ze świeżym szpinakiem i grzybami
Wegetariańskie leczo z papryką, cukinią i pomidorami malinowymi

 

Call Now Button